Iskustva danasnjih ...
 
Notifications
Clear all

Iskustva danasnjih studenata


MarkoVFT
(@markovft)
Eminent Member
Joined: 2 године ago
Posts: 21
Topic starter  

Ajde i ja da pokrenem ceo jedan novi odeljak 🙂

Cao 🙂

nadam se da ce biti nekog aktivnog ovde... od aktivnih studenata 🙂 

 

Malopre smo koleginica i ja spomenuli nesto studentske dane, pa me zanima kako je danas. Koliko ste zadovoljni teorijskim a koliko prakticnim casovima, odnosno na kom je nivou, da li moze bolje, da li moze gore, i kakav je kriterijum za prolazak?

 

Pozdrav svima 😀


Quote
Dimitrije
(@dzimi)
New Member
Joined: 2 године ago
Posts: 1
 

S obzirom da sam diplomirao pre par meseci mogu biti brutalno iskren 😆 

Ne mogu kriviti profesore za ono što su nas podučavali, ali je velika većina ovoga što sam morao da učim zastarelo i ne koristi se nigde osim u domovima zdravlja i po banjama gde rade stariji terapeuti. Primaran fokus je na fizikalnoj terapiji i na pasivnoj kineziterapiji. Fizikalna terapija je postavljena kao najbitniji predmet, dok se manje vremena posvećuje kineziterapiji. Primer je praktična nastava od 600 sati koja se sprovodi svake godine. Prvu i drugu godinu je svako provodio u sali za fizikalnu terapiju na aparatima za UZ, struju i na laserima koji su zastareli i ne mogu se nigde naći u savremenim ambulantama. U trećoj godini, kao posledica jako loše organizovane prakse iz kineziterapije, retko ko je i mogao tih 600 sati da provodi u kinezi sali zbog nedostatka znanja. Literatura je stara, koristimo kopiju kopije knjige gde se ni jedna slika ne može videti.

Što se tiče kriterijuma za prolazak, on zavisi od profesora. Kod jednih mora da se nauči od reči do reči iz knjige koja je stara 20 godina i nema praktične primene, dok drugi zahtevaju praktično znanje kao da uporedno radimo negde 5 godina pa smo na studijama samo da pokupimo diplomu. Retko se nađe profesor koji ocenjuje na osnovu logičkog razmišljanja ali zbog njih i vredi upisati našu školu 😊

Ima dosta mesta za napredak što se tiče svega. Ko ne čita dodatnu literaturu na stranim jezicima i ne prati online dešavanja u savremenoj ambulanti nema šta da traži.


Admin-M liked
ReplyQuote
Share: